Oltiin viime kuussa kaupunkilomalla Krakovassa, aikuisten neljän päivän reissu ja oli kyllä mukavaa. Siellä oli se helleaalto mikä ei ikinä Suomeen asti päätynyt vaikka piti, onneksi löytyi kesä tuolta parin tunnin lentomatkan päästä niin saatiin hetki nauttia siitä. IMG_3165.jpgIMG_3137.jpgKaupunki todella yllätti, jotenkin Puola ei mielikuvana houkutellut mutta tämän kokemuksen jälkeen voisin mennä toistekin. Lastenkin kanssa varmasti ihan ok matkakohde, mutta me käveltiin päivittäin sen verran paljon että ne ei olisi jaksaneet. Taksilla matkustaminen toki oli suht edullista, tyyliin euron kilometri ja vuokrapyöriä tuntui olevan joka kadunkulmassa. Kaupunki oli siisti, kaunis ja turvallisen oloinen - vaikka vertaisi Helsinkiin.

IMG_3042.jpgIMG_3056.jpgKrakovan halki menee joki, mutta siinä ei voi uida. Aika likaisen näköinen oli ja jyrkät pientareet. Lähimmälle järvelle käveltiin viisi kilometriä, ja siellä oli +35 kelillä muutama muukin virkistäytymässä. Ei todella mikään rantalomakohde, just sen oloinen että oli vain tuotu rekkakuormittain hiekkaa mutta asiansa ajoi tuokin biitsi. Onneksi hotellilla oli pieni kylpyläosasto myös. Lähellä järveä oli ihan kiva ravintola ja Puolan hintataso kaikkiaan hyvin kukkaroystävällinen. Siinä missä suomessa ei raaskita käydä kuin jossain abc:n buffetissa muutaman kerran vuoteen niin tuolla sai syödä ravintolassa oikein edullisesti ja tarjontaa riitti.IMG_3113.jpgIMG_3090.jpgVarsinainen keskusta(tai vanha kaupunki) löydettiin vasta parin päivän haahuilun jälkeen, se oli varsinkin illalla aika vaikuttava näky. Paljon vanhoja rakennuksia ja käytiin pakollinen kulttuurikohdekin(wavelin linna) kiertämässä ulkoapäin, sisäänpääsy oli sitten maksanut jotain niin ei niin paljon kiinnostanut. Tuolla vanhassa kaupungissa oli paljon ravintoloita, eri hintaisia mutta vertailun vuoksi kahden ihmisen ruuat ruokajuomineen sai monestakin paikasta helposti 15€ pintaan, kallein paikka jälkiruokineen taisi olla hiukan päälle kolmenkympin...englannilla pärjäsi hyvin, vaikka joka paikassa yrittivätkin alkuun keskustella puolaksi.

IMG_3176.jpgTämä piti ihan kummallisuutensa vuoksi kuvata. Lähellä hotellia oli iso, hieno, nykyaikainen kauppakeskus Kasimierz (miettikääpä kun vessatkin veti itse itsensä kun nousi pöntöltä :D) mutta heti sen vieressä sitten oli tämä, ihan kun olis hautausmaan hoito unohtunut ehkä sadaksi vuodeksi...muuten tunnuttiin kyllä paljon korjaavan kaikkia vanhoja rakennuksia ja muuta. Mutta tosiaan voisi mennä vaikka uudestaan, keskieurooppalaiset joulutorit mua vähän houkuttelisi...