No nyt, lopulta...johan siitä huomenna tulee viikko kun käytiin messuilla. Oli siellä niin ristus notta kuuma ja tungosta että loppupäästä päivää meinas jo tuntua siltä ettei jaksas enää kiivetä yhteensään yläkertaan mutta siitäkin tunteesta huolimatta kurkittiin kaikki kohteet läpi, koko rahan edestä...Se noissa asuntomessuissa eniten ehkä masentaa kun messutalojen budjetit on ihan tähtitieteellisiä normaalin ihmisen kukkarolle. Yhtään alle 300t taloa ei ollut ja monella oli kustannusarvio tuplasti sen halvimmankin talon hinnan.

IMG_0351.jpg

Haaveilla onneksi aina voi. Suunnilleen joka talossa oli poreallas ja isot terassit, monessa jopa niin kivasti integroitu taloon ettei ensin huomannut tulleensa pihalle...tuollanen katos olis kyllä luksus meidänkin paljulle, menis vähemmän roskaa eikä aurinkokaan paistais niin. Ja näkösuojaksi ennen kaikkea, tuolla messualueella oli tontit aika pieniä.

IMG_0358.jpg

Jos ei kovinkaan moni kiva idea sovi omaan budjettiin, niin ehkä tänä kesänä ostan lopulta tuollasen korkean ruukun. Oon jo useamman vuoden halunnut jonkun tuollasen mutta on jäänyt hankkimatta, olishan se näyttävä vaikka sisäänkäynnin vieressä.

IMG_0360.jpg

Aika monessa talossa oli ikkunat lattiatasoon asti ja tosiaan paljon tuota terassia...oman terassin inspiroiduin sit öljyämään juurikin harmaalla ja vähän suunniteltiin jos vaihtais olkkarista toisen ikkunan kapeampaan ja laittas takaoven siihen viereen niin pääsis suoraan terassille sisältä. Saa nähdä, projekteja on enemmän kuin rahaa ja aikaa niiden toteuttamiseen. Pakollista kun on vain uuden piipun teko että saadaan lämmittää takkaa ens talvenakin...nyt vaan on ollut niin kuuma ettei sinne voi edes kiivetä.

IMG_0357.jpg

Haaveilen vähän myös laajennusosasta tähän meidän taloon, että tulis keittiön jatkeeksi kylppäri, sauna ja kodinhoitotila. Yllättävän pieneen neliömäärään nekin oli saatu joissain messutaloissa mahdutettua ja noita laatoitettuja hyllyjä ja syvennyksiä oli paljon.

IMG_0356.jpg

Yllättävän monessa oli myös pukeutumistila, siis varmaan huoneen kokoinen säilytyskompleksi päämakkarin yhteydessä...meillä on noilla komeroilla jotenkin tapana kasautua niin kattoa myöten täyteen ettei varmaan ees toimisi. Joskin monet näistä oli läpikuljettavia, ehkä niihin ei kasaudu yhtä helposti kuin komeroihin.

IMG_0353.jpg

Tän kuvan otin ihan vaan tyttöä varten, voin arvata että se haluaisi tuollaisen. Ihmeen pieniä toisaalta monet lastenhuoneet oli ja kokolattiamatot on ilmeisesti kovin muodissa taas, miksi? Vaimentaahan ne varmaan desibelejä, mutta puhdistettavuuden kannalta tuntuisi ihan todella huonolta vaihtoehdolta...

IMG_0361.jpg

Aika paljon oli silmää miellyttäviä kohteita, mutta muutama liian valkoinen, värikäs tai muuten erikoinen. Eniten omaan silmääni pisti sellainen keltainen kivitalo melko kierroksen alkupäässä joka oli sisustettu johonkin ihme barokki- tai rokokootyyliin aika överisti, oli kultaa ja marmoria...minusta ei ollut ollenkaan kodikas, mutta makuja on monia.

IMG_0345.jpg

Tässäpä yksi tällainen terassi, joka alkuun näytti ihan sisällä olevalta huoneelta...valtavat grillit oli monessa kohteessa myös samat, liekö joku mainoskikka. Voishan sen katon omaankin terassiin rakentaa joku kaunis kesä, vois vaikka sateessa grillailla sitten.

IMG_0346.jpg

Aika hyvin oli viimeistelty niin pihat kuin talot muutenkin, taisi olla Valkeakosken asuntomessuilla muutama vuosi takaperin kun oli paljon pihoja jotka oli vaiheessa tai kokonaan tekemättä. Tokihan suurin osa oli varmaan siirtonurmikolla tehty, mutta kuitenkin näytti pitkälti siltä ettei ollut aika loppunut kesken tehdessä ennen messuja. Jossain talossa kylppäristä puuttui silikonit nurkista ja laatat ei olleet suorassa, mahtaa ottaa päähän jos on investoinut jonkun 700t taloon ja kuitenkin lopputulos on ihan juosten kustun näköinen.

IMG_0343.jpg

Tämä oli jotenkin hauska vaikka räystäät oli oudon lyhyet ja lattiat betonia. Umpipuuelementtejä tais olla, voi olla että jos itse ottaisin kuitenkin perinteisen hirsitalon jos sais valita.

IMG_0342.jpg

Komiat tekojärvimaisemat oli! Joskaan ite en korkeanpaikankammoisena edes kiivennyt tuonne...