Jotenkin kiirettä pitänyt taas...koska kaikkea pitää kokeilla ja yrittänyttä ei laiteta, hain taas kaikenlaisia työpaikkoja ja sen seurauksena otin vastaan yhden homman joka osoittautuikin sitten pikkuisen haastavammaksi kuin osasin odottaa. Nyt takana muutama piiitkä työpäivä, perään yksi koulupäivä ja sitten oli pakko pitää vapaa että kroppa kerkiää vähän palautua. Se olikin sitten kallis päivä kun kävin tytön kanssa samalla reissulla kirpputorilla ja välikausihaalariostoksilla kun piti edellisen työpaikan työvaatteet ja muut hippeet käydä palauttamassa.

image.jpg

Törmäsin jossain tähän first seven jobs -hommaan ja sen myötä ajattelin itsekin katsoa ajassa taaksepäin ja miettiä mitä edelliset työpaikat on mulle opettaneet.

1. Puhelinmyyjä. Oikein kuningasidea 90-luvun lopulla kun omaa rahaa olis ollut kiva saada mutta lukiossa ollessa ei opintotukia tullut kun ne maksettiin (eli ei maksettu) vanhempien tulojen perusteella. Olin kahdessakin eri paikassa kunnes luovutin, ekassa ei maksettu kuin provikkaa ja toinenkin oli ihan perseestä vaikka oli tuntipalkkakin. Paska duuni, hyvin just sellasta telkkarissakin nähtyä **tun puhelinmyyjät -meininkiä...onhan niitäkin toki joille se sopii mutta itselle todellakaan ei.

2. Luokanopettajan sijainen. Tein jonkun verran keikkaa sen jälkeen kun olin hakenut opettajankoulutuslaitokselle (johon en siis päässyt kun halusin sinne sellaiseen kaupunkiin mihin on vaikein päästä). Pitkät lomat ja hyvä palkka houkutti mutta ei jälkeenpäin ajatellen oliskaan ollut mun juttu, lähinnä eräänlainen yksityisyyden puute tulee mieleen ja onhan noita hankalia oppilaita ja vanhempia...

3. Rakennussiivooja. Työ jossa selkä petti ensimmäisen kerran.

4. Tilauskeskuksen hoitaja. Insinööriopiskelijan kesähomma. Myyntiä ja kuljetusten järjestelyä.

5. Rakennustuotetyöntekijä. Työn suunnittelua, piirustusten läpikäyntiä ja tarvittavien osien keräilyä. Myöhemmin tuotannon suunnittelua, hankintaa ja työnjohtoa samassa firmassa - tykkäsin itse hommasta kovasti mutta työilmapiiri oli ihan paska.

6. Rautakaupan myyjä. Tätäkin olen tehnyt useampaan otteeseen ja pidän tavallaan omana juttuna vaikka onhan noita asiakkaita kaikenlaisia...

7. Lehdenjakaja. Neljä vuotta ajelin öisin sanomalehtiä ihmisten postilaatikoihin ja luukkuihin niin autolla kuin pyörälläkin. Välillä vielä päivätyön lisäksi, en tiedä miten sitä on joskus jaksanut... Saldona paska polvi ja paska olkapää. Yksi niitä suht näkymättömiä töitä joita kuitenkin tehdään joka päivä ja kelistä riippumatta. Tämän seurauksena mua ärsyttää ajella liikenteessä silloin kun siellä on muita törttöjä, öisin ei tarvinnut paljon väistellä.

image.jpg

Onhan noita, pätkää toisen perään...pidempää ja lyhyempää, mutta sillä asenteella menen jatkossakin että kaikkea pitää kokeilla niin ehkä lopulta päätyy sopivaan hommaan. Tämä viimeisin olikin vähän sellainen projekti että ajattelin kokeilla mitä kroppa kestää ja pystynkö siihen. Ainakin työnantaja oli tyytyväinen lopputulokseen ja tehtiin diili parista muustakin asunnosta. Oon mä ennenkin laminaattia laittanut ja maalaillut kaikkea, mutta lähinnä omaan käyttöön niin vähän hirvitti mennä tuonne jos joku oliskin mennyt pahemman kerran vikaan. Keittiön uusien vetimien ja seinien rajausten kanssa vähän meinas tulla tuskanhiki, mutta jos kelpas tilaajalle niin olkoon vaikka omaa silmää jäikin muutamat pikku yksityiskohdat häiritsemään.

image.jpg

Lähtökohta oli ainakin niin hirveä ettei mitään rajaa, siis varmaan jostain 50-luvulta ja vähän 70-lukua mausteena... Siitä pidän tässä että oman työnsä jäljen näkee ja saa tehdä omaan tahtiin ja oman maun mukaankin osittain.

image.jpg

Kuvat jäi ärsyttävästi taas väärinpäin, puhelimella kun kirjottaa niin ne saa oikeinpäin mutta ei mun hermot kestä puhelimen näppäimistöllä kirjoitella kovin pitkästi.