Tää ei nyt näytä yhtään niin pahalta kun yleensä, just viime viikolla viikkasin kaikki muovikassit siististi tohon putkeen kun ne oli vaan tungettu kaappiin niin ettei meinannu enää ovi mennä kiinni. Yritän kyllä aina muistaa ottaa kestokassin mukaan(monesti se unohtuu kyllä sitten autoon jos ei laita taskuun asti) kun meen kauppaan mutta jostain noita muovipusseja aina kertyy.

IMG_0004.jpg

Toi Ikean muovipussinsäilytin on ihan kätevä muuten, mutta ei mahtunut hyllyn kanssa kaappiin lyhentämättä ja yläreuna jäi vähän teräväksi kun sitä tyylikkäästi puukolla vähän pienennettiin...mutta asiansa ajaa kyllä. Roskisvaunussa on sekajäte ja komposti, nyt vaan sekajätettä tulee entistä vähemmän kun tuli noi muovinkeräyspisteetkin kaupan pihaan. Mies kyllä jo manasi ihme ituhippitouhuksi koko muovinkeräyksen kun ne muovit pitää huuhdella ja jättää kuivumaan tohon ennestään täydelle tiskipöydälle. Sikäli kyllä turhauttaa kun tietää että jotkut ihmiset surutta mättää niin metallit, lasit kuin ruuatkin kaikki samaan roskikseen ja kaatopaikalle niin tuntuu välillä vähän tarkoituksettomalta toi oma lajittelu. Itse kun haluais säästää luontoa sen verran että sitä olis lapsillekin vielä jäljellä.

IMG_0005.jpg

Mutta jossei muuta, niin lajittelu ainakin säästää rahaa. Meidän 240 litran roskis tyhdennetään neljän viikon välein, pihassa seisoo L&T:n lämpökompostori ja globe, toinen on kyllä täynnä ja toinen jäässä, mutta sinne mahtuu vielä. keväällä saa sitten lapioida kompostimultaa puskille niin tyhjenevät taas. Tuntuu että sekajätettä ei tuu roskis täyteen nyt edes neljässä viikossa kun saa muovit kiikuttaa omaan keräysastiaansa, mutta en tiedä saako tyhjennysväliä tuosta enää harvennettuakaan. Näille alemman kuvan muovin- ja metallinkeräysämpäreille olis tarkoitus löytää joku muu paikka, nyt ovat tuulikaapissa. Onneksi aika harvoin tarvii noita kenkäkaappeja availla niin eivät ole pahasti tiellä.