Seuraavalle vapaapäivälle en sitten ihan varmasti buukkaa mitään ohjelmaa, sen verran puolikuollut olo on kuluneen viikon jäljiltä kaikesta autolla ajamisesta ja kävelystä. Sunnuntaina mentiin Tallinnaan ja maanantaina tultiin pois. Oltiin yötä Tallink Express -hotellissa joka oli jo viime kesältä tuttu kun oltiin reissussa kaksin, ihan hyvä edullinen hotelli kävelymatkan päässä satamasta ja keskustasta. Huoneita meillä oli kaksi, mikä oli ihan toimiva ratkaisu niin pysyi meno vähän rauhallisempana nukkumaan mennessä.

IMG_0291.jpg

Eihän tuollanen vuorokauden reissu paljon ota eikä anna, mutta tulipahan käytyä. Viimeksi käytiin koko porukalla neljä vuotta sitten, eikä lapset siitä paljoa varmaan muista. Tosin silloin yhtä sai työntää rattaissa, nyt oli vähän väsykiukkua ilmassa kun ei olis huvittanut kävellä. Vanhaan kaupunkiin ei viittitty edes mennä juuri neidin takia, käytiin sitten Viru-keskuksessa ja Kaubamajassa pyörimässä sekä tullessa Norde Centrumissa ennen satamaan menoa.

IMG_0272.jpg

Linnahall piti kiivetä isompien muksujen kanssa ylös ja toiselta puolen alas, näkemisen arvoinen paikka kaikessa rumuudessaan.

IMG_0330.jpg

Pitkien matkojen ajaminen on jotenkin tosi puuduttavaa vaikka toisaalta kuljenkin mieluiten autolla niin voi pysähtyä silloin kun huvittaa, yhden pysähdyksen taktiikalla mennen tullen. Mennessä käytiin syömässä ja tullessa hakemassa jääkaappiin syötävää seuraavaksi aamuksi.

IMG_0331.jpg

Viinaturismia vai mitä se oli...kyllä katsoi ne sadat aasialaiset todella ihmeissään suomalaisten juomakärryjä. No, siinä on ainakin vuodeksi taas saunakaljat ja siiderit. En mä noita kyllä varta vasten lähtis sieltä hakemaan mutta siinä ne samalla tuli kun muutenkin käytiin. Eikä me sitten juuri muuta ostettukaan kuin karkkia ja kaljaa, kun ei kukaan innostunut mun kanssa katselemaan vaatteita ja kenkiä joita toki jo ennestään onkin ihan riittävästi...

IMG_0338.jpg

Kotona olikin jo kypsynyt hyvä sato kaikkea sillä aikaa.

IMG_0337.jpg

Mansikat menee äkkiä parempiin suihin mutta kirsikat saan syödä itse kun ovat sen verran korkealla ettei lapset yltä niihin :P Omenoita, luumuja ja pensasmustikoita ei tullut vielä tänäkään vuonna, mutta onneksi sentään jotain muuta...

IMG_0339.jpg

Eilen käytiin asuntomessuilla, lähinnä masentumassa omien projektien keskeneräisyydestä ja niiden messutalojen hintaluokasta...taidanpa tehdä siitä oman postauksen, noita kuvia on niin paljon ja nukkumaan on mentävä.