Syysloman kuningasidea oli lähteä ajamaan pohjoiseen kun ei ollut siellä ikinä käyty. Tavallaan aika rankka reissu kolmessa päivässä kun kaksi meni melkein siihen ajamiseen, mutta ihmeen hyvin kyllä meni kun miettii millainen valitus ja tappelu olisi ollut kotona samat kolme päivää. Vaihtelu virkistää!

AB2103EA-B4CD-45B0-9A19-0B088D499BC0.jpgPorot oli ehkä parasta koko matkalla, jossain Pudasjärven ja Kuusamon välillä tuli ekat vastaan ja sitten niitä olikin vähän väliä. Ei onneksi kovin äkkinäisiä liikkeissään mutta silti tuntui vähän järjenvastaiselta 100km/h nopeusrajoitukset kun välillä huomasi vasta kohdalla että siinä niitä taas on.

898AF6C5-F94B-4621-9763-1CFE2B99CFCC.jpgRukalla oltiin kaksi yötä, kattelin halvimman majoituksen mihin sisältyi petivaatteet ja paikka oli ihan mukava kaikinpuolin, oli kaksi makkaria ja sauna ja kaikki. Majoitus oli vaan mäen alla ja ne kaikki ruokapaikat ja muut siellä mäellä, kyllä oli pohkeet kipeät pari päivää kun muutaman kerran sinne ylös tepasteltiin kun ei viittinyt jäisellä autollakaan reilu kilometriä ajaa.

D9E2571B-1A46-4E93-BCC2-58C2A5EEE982.jpgKaksi rinnettä oli auki siellä toisella puolen Rukaa, sinne mentiin autolla ja kökittiin sen aikaa taukotuvassa ja käytiin metsäpolullakin kääntymässä kun isommat oli mäessä. Tunnin ne jaksoivat olla ja sukset vastusti jo heti aluksi niin että meinas hermot mennä, en ollut kotona ajatellut että ne vois valmiiksi säätää oikeankokoisiksi monoille ja hiukan epätoivo iski kun ei ollut mitään hajua mistä niitä siirretään ja liput oli jo ostettu. Mutta lopulta onnistui ja muutaman kerran laskivat, olihan ne mäet ihan toisen kokoisia kun mihin olivat tottuneet. Oltiin toki siellä vähän sen näköisiä ettei kuuluta joukkoon, kun ne kaikki muut oli just jollain kalliilla välineillä ja merkkivaatteillaan siellä mäessä...illemmasta käytiin vielä keilaamassa, tyttö jäi siksi aikaa sisäleikkipaikkaan kun ei se ollut innostunut keilaamaan. Keskimmäiselläkin meni hermot kesken keilauksen kun heitti muutaman kerran ohi ja oli sitä mieltä että muut nauraa hänelle niin meni perässä sinne leikkipaikkaan ja keilattiin kolmisin sitten loppuvuoro. Hissilipuilla pääsi siis sinne leikkipaikkaan myös, erikseen se olis ollut mun makuun vähän kallis.

A9F0DF67-15EE-440E-8A20-53B8DB900B95.jpgPoispäin tultiin Rovaniemen kautta vaikka se nyt tekikin parisataa kilometriä lisää matkaa mutta olin päättänyt että käydään joulupukin pajakylässä tullessa. Siellä olis kyllä ollut paljonkin nähtävää, mutta isommat ei oikein jaksanu katella mitään ja nuorinta kiukutti kun joulupukki oli menny lounastauolle eikä jääty sitä tunniks odotteleen. Melko vähällä rahalla päästiin pois, yhdet sukat ja joulupallon ja lumiukkoenkelikellon ostin. Ulkomaisia turisteja oli jonkun verran mutta ei mitenkään ruuhkaks asti noin sesongin ulkopuolella. Ruoka ja muu syötävä oli sen verran arvokasta että ajettiin tankille ja syömään Rovaniemen prismalle ja siitä sitten kohti etelää. Nopeusvalvontakameraan ajoin jossain tullessa, pikavoittoa odotellessa...