Sain tuossa idean kun ahdistuin pojan huoneen tavaramäärästä. Pidemmän aikaa on tullut etsittyä lääkekaappia mutta ei oo tullut sopivaa vastaan ja tämä sininen ikivanha kaappi on varmaan pari vuotta lojunut siellä lastenhuoneessa vailla järkevää paikkaa ja käyttöä. Avainkin siihen on, ja löysin ihan järkyttävän kasan jääkiekkokortteja kun sain kaapin auki. No, tuuppasin ne seuraavaan laatikkoon säilöön ja kaivoin hiomakoneen esiin. Oli kyllä todella paksussa maalissa, tuon sinisen alta löytyi vielä beige maalikerros.

IMG_0006.jpg

Joku puusilmä vaan unohti hioa yhden sivun ja huomas vasta sitten kun oli maalia pinnassa jo. Josko huomenna sitten, joutuu sen kuitenkin maalaamaan vielä useampaan kertaan.

IMG_0007.jpg

Maali on puusepänvalkoinen vesiohenteinen kalustemaali, saattaa olla että kaappi jää täysvalkoiseksi. Punaista ristiä siihen ensin ajattelin, miranolia oliskin jemmassa sen jäljiltä kun maalattiin rastaille kiviä mansikoiden juurelle pari kesää sitten mutta se on öljymaali eikä siten tartu tuohon päälle. Pitää siis keksiä plan b, mietin jo että myytäiskö jossakin ristin mallisia vetimiä? :D Toinen kysymysmerkki on se, että jääkö siihen avain vai ei...jos se yksi ainoa avain hukkuukin. Tuonne mahtuis kyllä koko talon lääkearsenaali mutta en tiedä haluanko kaikkia myrkkyjä sinne laittaa ilman avainta ja sitten taas laastarit ym. sais olla lastenkin saatavilla. Kun nyt tuntuu että joka kerta saa etsiä missä ne laastarit ja särkylääkkeet on kun tarviis, josko kaappi poistaisi sen ongelman.

IMG_0008.jpg

Valkoinen maali on kyllä ollut kovassa käytössä, viimeksi maalasin tämän ja sitä ennen yhden lipaston joka ei enää ole meillä kun se ei mahtunut mihinkään. Tämä on jonkunlainen säilytysarkku, laulumaan mallistoa muistaakseni. Oli aika synkkä tummanruskeassa petsissään aiemmin ja lojuikin siksi romuhuoneessa pölyttymässä useamman vuoden. Jalat jäi ruskeiksi sentään. Arkussa on nyt lautapelejä säilössä, niitä ei ihan joka päivä tarvii mutta löytyvät sieltä sitten tarvittaessa. Toisella puolella on laatikko, johon laitoin jouluvalosarjat ja toivon että muistan niiden olevan siellä seuraavan kerran kun niitä pitäis viritellä paikoilleen. Yläkerran aula on aivan hirveä kaaos just nyt (ja varmaan siis vielä pitkän aikaa) kun on tekemättömän huoneen laminaatit ja ikkuna siinä nätisti säilössä.

IMG_0009.jpg

Keittiön uuninpäällinen alkoi olla vähän turhan täynnä kukkia eikä ne oikein tykänneet siitä lämmöstä, mikä uunia avatessa pöllähti. Keksin siis paremman paikan ja nyt enää toivon että hylly on tukevasti kiinni seinässä ;)

IMG_0010.jpg

Loput rehut siirtelin vähän kauemmaksi uuninluukusta. Jokohan noi hyasintit raaskis heittää pois? :D Meillä on lähinnä viherkasveja, kun kukkivat kukat ei vaan pysy hengissä mun viherpeukalolla...

IMG_0011.jpg

Nämä nyt ei ole siirtyneet mihinkään, toi viime vai sitä edellisellä viikolla ostamani kaktus näyttää edelleen olevan hengissä vaikka onkin ärsyttävän syvällä purkissaan. Siinä oli isompi rehu aiemmin mutta en jaksanut alkaa sotkea multapussin kanssa sisällä, josko sitten keväällä. Ja toi väärän värinen pistorasianjakomötikkä pistää silmään, onkohan niitä harmaana olemassa...kun muka laitettiin tarpeeksi tai ainakin paljon pistorasioita remonttia tehdessä eikä ne sittenkään riitä mihinkään ilman että tarvii irrottaa yks töpseli kun haluaa käyttää toista, aargh.