Aina vaan on laitettava työhakemuksia menemään kun nykyiset hommat on osa-aikaisia ja keikkaluonteisia joka ei ole mitenkään tavoite, vaikka työttömyyskassa maksaakin sovitellun ansiosidonnaisen päivärahan noiden satunnaisten rahojen päälle.

IMG_0979.jpg

Tämä on varmaan niin loppuunkaluttu aihe jonka jokainen työtön ja pätkätyökuopassa oleva tietää, mutta kirjoitanpa nyt silti kun niin syö ihmistä kyseinen meininki. Se jotenkin niin vetää mielen matalaksi kun itse tietää olevansa täysin kykenevä hakemaansa työhön mutta ei pääse edes haastatteluun vaan ilmoitetaan että ei kiitos, valinta ei kohdistunut sinuun - tai vielä pahempi,  se kun paikasta ei kuulu ikinä mitään. Kaikista kummallisin tapaus oli kuitenkin yksi firma missä keväällä missä kävin haastattelussa, sinnekin pyydettiin vasta monta viikkoa hakuajan loppumisen jälkeen. No, haastattelu oli ihan ok ja luvattiin tyyliin perjantaihin mennessä tehdä päätös ja ilmoittaa joka tapauksessa kuinka kävi - ja ikinä sitä yhteydenottoa ei tullut. Vähän ihmeellisen kuvan mielestäni yrityksestä jättää tuollainen ettei viitsitä sen vertaa nähdä vaivaa että jokainen hakija pidettäisi ajan tasalla kuinka hakuprosessissa kävi, aikaa siihen kiitos mutta ei kiitos -sähköpostiin ei kuitenkaan montaa sekuntia mene. Toki ei pitäisi liikaa päätään vaivata sillä miksi ei kyseiseen paikkaan kelvannut, mutta masentaahan se.

IMG_0941.jpg

Pitkän tähtäimen suunnitelmana on kyllä löytää vakituinen kokoaikatyö, se mahdollistaisi elämän suunnittelun vähän pidemmälle kuin huomiseen tai ensi viikkoon. Nyt kun helposti menee ristiin sovittujen menojen kanssa jos tulee jotain uutta niin ikävä perua niitä sitten. Nyt olis tarkoituksena mennä autokouluun syyslomalla hakemaan ajokorttiin lisää kirjaimia ja just kun olin kerinnyt päiväkotiin ilmoittaa että tyttö voi olla kotona syysloman kun koululaisetkin on, niin toki mun avustettava olis tarvinnut sijaisen sille viikolle mutta tuollanen joka päivälle osuva juttu oli jo liian sitovaa kannattavuuteen nähden niin en ainakaan vielä luvannut muuttaa suunnitelmia. Olispa kiva kun vois vaikka varata lomamatkan johonkin tulevaisuuteen ilman että joutuu miettimään päällekkäisyyksiä vaikka työn kanssa. Oikeasti vähän stressaavaa kun työpaikkavahti on lykännyt ilmoituksia sähköpostiin jo kaksi vuotta putkeen ja niistä hyvä jos 1% on sellaisia mihin voi hakea vaikka se ei edes johda mihinkään :( kuvituksena aiheeseen täysin liittymättömiä kuvia hoitokissoista, nuo karvapallot onneksi piristää työttömänkin arkea.