Taas yksi aika vuodesta kun tuntee olevansa jotenkin erilainen kuin muut ihmiset, eikä se edes haittaa. Tai no, mökki olis kyllä kiva mutta onhan se fakta että sellaisesta ei tarvii edes haaveilla ennen kun on maksettu ainakin autolaina pois. Mutta siinä missä facebookin uutisvirta on täynnä kokkojen kuvia, festareita ja mökkibileitä ynnä muuta aiheeseen liittyvää, itse kotipihalla grillailin lasten pelatessa jalkapalloa ja illan hämärtyessä kelluin kylpytynnyrissäni - yksin, kun pojat katsoi jalkapalloa telkkarista ja mies lähti tytön kanssa kaverilleen ja jäi yöksi. Ihanan rauhallista. Itse en juurikaan käytä alkoholia enkä myöskään voi sanoa nauttivani humalaisten ihmisten seurasta. Olen tosi huono muutenkaan lähtemään mihinkään missä on paljon ihmisiä, niin paras vaihtoehto on viettää juhannusta kuin mitä tahansa muutakin kesäpäivää. Töissä oon toki käynyt eikä paljukaan oikeasti kovin usein lämpiä, mutta muuten.

IMG_0132.jpg

Grillissä oli maissia, grillijuustoa, tomaatteja, kanaa, lehmää, possua ja makkaraa. Itse tällaisena ruokavammaisena ilahduin löydettyäni kaupasta uutuuden nimeltä BROILERIPEKONI  - mahtava keksintö! Melkein kaikista muista lihatuotteista olikin jo keksitty broileri/kalkkunaversio... kalkkunameetvurstia, -nakkeja ja -makkaraa meillä syö mielellään muutkin kuin minä, joten ne ovat lihansyöjienkin makuun ilmeisen hyviä tai jopa parempia kuin aidot esikuvansa. Olin noin 15 vuotta täysin lakto-ovovegetaristi, mutta viimeisen suunnilleen 13 vuotta olen syönyt myös siipikarjaa. Voin siis myöntää, ettei mulla ole mitään käsitystä miltä punainen liha maistuu ja sen pelkkä hajukin etoo niin etten myöskään usko koskaan lihaa alkavani syömään.

IMG_0130.jpg

Nyhtökauraakin jo näin kaupan hyllyllä, mutta hinta ei sopinut budjettiin vaikka olisi kiinnostanut maistaa. Ehkäpä myöhemmin, mutta toi broileripekoni pääsee ostoskoriin kyllä toistekin. Juuressipsit taas ei, aika kamalia ja luultavasti vain näennäisen terveellisiä, eli herkuttelen kyllä mieluummin oikeilla sipseillä silloin harvoin kun niitä tekee mieli.

IMG_0134.jpg

Käytiin me kuitenkin pojan kaverin mökillä katsomassa pientä kokkoa ja hyttysten syötävänä, niitä on meilläkin ihan raivostuttavan paljon mutta tuolla metsän keskellä ja veden äärellä oli vielä enemmän. Joku juhannus olis ehkä kiva lähteä vaikka tanssimaan, jos osaisi ;)