Kesä on ollut todella ärsyttävän kylmä lastenkin kannalta, silti on sitkeästi syöty jäätelöä ja oltu uimarannalla. Siinäpä oikeastaan ne kesäpuuhat joita arkena töiden jälkeen kerkiää mutta olen koittanut jaksaa edes jotain tehdä lasten kanssa edes iltaisin kun isommat ovat pitkälti päivät keskenään olleet kotona jo kohta puolitoista kuukautta. Nukkuvat pitkään ja tuijottavat puhelimen ruutua muun päivän. Onneksi jalkapalloharrastus vähän rytmittää viikkoa vaikka se itselle teettääkin eestaas ajelua enemmän kuin tarpeeksi. Ollaan nyt viikon verran oltu ilman toista autoa ja jestas miten on olevinaan hankalaa kun ei yleensä tarvii miettiä että tarviiko autoa joku muukin että voiko sillä nyt lähteä johonkin...IMG_2832.jpgOnneksi nyt alkaa jäädä aikuiset lomalle niin on lapsilla mukavampaa, kyllähän ne seuraa kaipaa vaikka ei sitä aina myönnäkään. Mullahan ei töitäkään ole kuin tän kuun loppuun, niin kerkiän vähän lomailla sitten vielä ennen kuin niillä koulu ja eskari alkaa. Juhannukseen osui kuitenkin useampi vapaapäivä putkeen ja koska Suomen kesä nyt on mitä on, lähdettiin pariksi päiväksi Ikaalisten kylpylään tarkenemaan.

IMG_2825.jpg

Paikka valikoitui ihan hinnan perusteella kun iskin googleen juhannus+kylpylä, ihan uusi tuttavuus meille kaikille. Ohi oli joskus ajettu mutta en ollut ajatellut että se on noin hillittömän kokoinen kompleksi. Huone oli vähän sivummalla toisessa rakennuksessa, mutta tilaa oli ja ihan perussiisti vaikka sänky kävi selän päälle ja sisustus oli jäänyt ysärille. Mennessä oli porukkaa kylpylän puolella niin ettei uimaan mahtunut mutta seuraavana päivänä oli jo paljon tilavampaa. Käytiin hohtokeilaamassa, muuten ei raaskittu ylimääräisiä palveluita käyttää. Syömistenkin kanssa säästettiin sen verran että ajettiin yhtenä päivänä Ikaalisten keskustaan pizzalle ja toisena Komppiin heseen.

IMG_2821.jpg

Kompissa oli oikein kiva ilmainen sisäleikkipuisto, tuollaisia saisi olla enemmän! Lisäksi varasin liput Titi-nallen taloon hotellivarauksen yhteydessä kun ei olleet kalliit (9€/hlö) verrattuna moneen muuhun paikkaan mitä ollaan joskus mietitty, esim. muumimaailma ja huvipuistot... Odotukset ei sen suhteen olleet korkealla kun se ohjelmakin on omasta mielestäni niin rasittava. Mutta nuorin tykkäsi ja isommillekin oli kaikkea tutkittavaa niin että aikaa olisi helposti kulunut enemmän kuin jaksoimme olla. 

IMG_2785.jpgIMG_2810.jpgIMG_2809.jpgMihinkään kauemmas ei tänä kesänä budjetti repeä, eikä lapsilla ole passejakaan toistaiseksi kun edelliset meni vanhaksi ja poliisiaseman lupapalvelut on kesälomalla...isommat on tosin mummun kanssa Ahvenanmaalla nyt, mutta kun mummu ne sinne halusi viedä niin mummu maksaakin eikä siellä passejakaan tarvii. Olisi kyllä kiva itsekin joskus siellä käydä, viime kerrasta on yli 15 vuotta aikaa.

IMG_2864.jpgIMG_2869.jpg

Sitten on onneksi toi maaseutu lähellä jos haluaa hermojaan lepuuttaa, vaikka en ikinä taida olla edes ratsastanut hevosella niin lämpimän turvan silittely ja ruohon syöttäminen on aina yhtä rentouttavaa. Hevoset toimivat myös levottomiin lapsiin, siinä kummasti rauhottuu isojen eläimien lähellä. Vielä kun nuo ötökät voisi räjäyttää johonkin ettei olisi täynnä paarman ja mäkäräisen puremia, niitä kun on maalla ehkä potenssiin sata verrattuna kotipihaan...