Nämä pari vapaapäivää tuli kyllä todella tarpeeseen. On kerinnyt nukkua, laittaa ruokaa ja vähän istua uimarannallakin. Siis sen lisäksi, että tavarat on hajoilleet käsiin ja ötökät syöneet jalat taas niin kamaliksi ettei mitään rajaa. Onneksi loppuviikko meneekin sitten taas töissä niin saan skipattua parit sukujuhlat eikä tarvii esitellä kauniita jalkojaan mekossa.

IMG_0157.jpg

Joo, luovutin ja kävin hakemassa uuden paketin allergialääkettä siinä toivossa että se auttaisi silmien kutinan lisäksi edes vähän tuohon jalkojenkin kutinaan. Parempi varmaan olis kun pysyis vaan sisällä piilossa kaikilta verenimijöiltä.

IMG_0154.jpg

Parina peräkkäisenä päivänä putos lasi, yks kaapista ja toinen pöydältä. Voin kertoa että kirosin johonkin aika syvälle sen joka on lasin materiaalina edes keksinyt kun sitä terävää silppua oli koko lattian täydeltä. Enkä osta enää yhtään Iittalaa vaan mieluummin tota Ikeaa, ei harmita ollenkaan niin paljon halvan lasin rikkominen vaikka sotku on yhtä  ärsyttävää. Eikä siinä vielä kaikki, toki myös lapsen silmälasit otti ja hajos. Töistä tullessa tietyöjonossa odotellessa sitten tein löydön, Instrulla oli nettiajanvaraus josta löytyi heti maanantaille vapaa aika. Optikko siellä tosin oli jotenkin ei-kovin-asiakaspalveluhenkinen mutta saatiin näkö tarkistettua ja uudet lasit valittua. Kaikki siis hyvin, kunnes toimitusajaksi ilmoitettiin 2-4 viikkoa...ollaan aiemmin käytetty eri liikettä, jossa näöntarkastukseen saa useamman päivän jonottaa mutta lasit on tulleet aina parin päivän sisällä niiden valitsemisesta. No, onneksi on kesä eikä koulua. Pojalla oli näkö huonontunut sen verran että näkee melkein yhtä huonosti kun äitinsäkin, joten paremmat ne rikkinäisetkin lasit toistaiseksi kuin ei laseja ollenkaan. En voinut välttää sellaista "mitäs mä sanoin" -kiukkua kun oon exälle muutaman kerran jo ehdottanut että ne uudet lasit vois hankkia ennen kuin nykyiset hajoaa. Viimeksi vaihdettiin vain linssit mikä oli ihan idiootti ratkaisu kun kehykset ei ikuisuuksia kestä ja niiden hinta on kuitenkin aika marginaalinen linsseihin verrattuna.

IMG_0156.jpg

Tätäkään en olis uskonut, mutta itsetehdyt ranskikset oli hyviä! Laiskan ihmisen valinta kun kellarissa oli pussinpohjallinen vanhoja perunoita eikä jaksanut kauppaan lähteä. Tosi terveellisiäkin varmaan, mutta tulipa syötyä pois ennen kuin olis itäneet pilalle.

IMG_0159.jpg

Toinen urakka, pari jauhelihapihvitaikinaa. Ihan eri makuisia kuin kaupan valmiit ja meneehän niitä paistaessa aikaa mutta riittää moneksi päiväksi syötävääkin.

IMG_0160.jpg

Mikä siinä onkin ettei noi kaupan basilikat halua kasvaa enää kotona? Oli pakko ostaa uus kun ei toi oikeanpuoleinen enää tuottanut satoa jokapäiväisen leivän päälle :D