Mulla on vapaapäivä. Nukuin pitkään ja nousin keittämään aamukahvia niin tämä tuli vastaan...ei kovin mieltäylentävä näky. Eilen kävin Ikeassa ja tultiin kotiin aika myöhään niin en jaksanut sitten alkaa enää siivota, sen kyllä huomaa...

IMG_2589.jpg

Kaiken sotkun alku ja juuri lienee se, että tiskikoneen täyttäminen ja tyhjentäminen on ilmeisesti tosi puuduttavaa koska sitä ei kukaan muu tee kuin minä itse (ja jos tekee niin ne täyttää sen ihan väärin ja puhtaat astiatkin on missä sattuu!). Sitten kun tiskiallas on täynnä astioita ja pannuja niin ne alkaa kerääntyä tuohon pöydälle.

IMG_2591.jpg

Nopeastihan tämä oli raivattu suht siedettävän näköiseksi vaikka tekikin mieli kääntyä kannoillaan ja mennä takaisin peiton alle. Syytän tietysti keittiötä itsessään myös, kaappi- ja laskutilaa voisi olla puolet enemmän. Mutta kun huoneessa on kaksi ovea ja kaksi ikkunaa niin keittiökalusteiden asettelu on vähän haastavaa. Uuni oli alunperin liesitason alla, mutta lisättiin pari vuotta sitten korkea kaappi viereen niin saatiin se ergonomisemmalle korkeudelle. Samaa työtasoa vaan ei ollut silloin enää saatavilla niin se on eri värinen kuin muut, mutta ei onneksi pistä silmään kun on niin korkealla.

IMG_2590.jpg

Ylipäätään olen kyllä tyytyväinen keittiööni vaikka sitä on jo viitisen vuotta tullut katseltua. Ovet ja vetimet ovat Carlo Casagranden, seinien kivimosaiikki on Bauhausista. Vetimet voisi kyllä vaihtaa mattapintaisiin, noissa kiiltävissä näkyy sormenjäljet ärsyttävästi. Samoin kuin rosterikodinkoneissa, mutta kuvailenpa niitä vaikka joskus erikseen...

Aamun piristys oli kuitenkin se, kun lapsi totesi nenä kiinni ikkunassa että äiti, minusta näyttää siltä että siellä sataa vähän lunta! :) Vaikka eipä se maahan jää vielä, taidamme silti tästä suunnata joulupallo-ostoksille kun Ikeasta tarttui pöytämallin tekokuusi mukaan.