Niin siinä yleensä käy kun kaksi yllytyshullua lähtee ostoksille että kaupasta poistuessa mietitään että mitä ihmettä just tapahtu. Kolahti tuossa alkuviikosta postilaatikkoon Maskun "kaikki -40%" -mainos ja mies oli sitä mieltä että nyt lähdetään kattomaan minkälaisia sohvia siellä myydään. Yritin vastustaa mutta annoin sitten periksi kun toinen aikansa jankutti, ollaan siis jo pidemmän aikaa mietitty ikean sohvan vaihtamista muuhun kun selkänojatyynyt ei jotenkin pysy mallissaan vaan valuvat miten sattuu. Ajattelin silti että olis se vielä mennyt jonkun aikaa parempaa rahatilannetta odotellessa. Käytiin siis koeistumassa sohva jos toinenkin, se toki arvattiinkin että niiden tarjoussohvien kankaat ei olleet hyviä eikä edes mallia esillä eli täysin perinteinen sisäänheittotemppu.

IMG_1071.jpg

Finaaliin valikoitui kaksi sohvaa ja kotiin tullessa todettiin että onneksi ei tilattu sitä kulmasohvaa, jotenkin todellisuudentaju hämärtyy kun sohvat on esillä isossa hallissa. Olis meinaan vienyt aika paljon lattiatilaa se divaanipuoli kun meillä on muutenkin pieni olkkari. Päädyttiin tilaamaan suora, moduuleista koottu sohva harmaalla kankaalla. Huone on suunnilleen kolme metriä leveä niin sohvan leveydeksi tuli noin 280cm, toistaiseksi on vähän mysteeri miten mä tavallisella sohvalla pystyn edes istumaan kun selän takia olen viimeisen kolme vuotta lähinnä maannut siinä. Luulisi kuitenkin että neljän istuttavalle sohvalle mahtuisi kolme lasta ja kaksi aikuista vaikka toinen vähän oikaisiskin siihen. Sen toisen sohvan pudotti pois myös matala jalkojen korkeus, tästä toisesta vaihtoehdosta mahtuu imuroimaan alta. Ehkä sohva nyt lakkaa syömästä tavaroita alleen, kaikissa edellisissä sinne on ajautunut kaikenmaailman pölyt, kissanlelut ja barbinkengät kun on olleet niin matalat jalat. Uudessa on myös irrotettavat päälliset myös istuintyynyissä, mitä siinä toisessa vaihtoehdossa ei ollut eilä ole nykyisessäkään sohvassa...pissakissan omistajana näin heti potentiaalin laittaa sinne kankaan ja tyynyn väliin muovitetun froteen tai jotain. Mies lupas kyllä jo tehdä kissasta rukkaset jos se kusee uudelle sohvalle heti ekana yönä.

IMG_1044.jpg

No, sohva tulee vasta joskus lähempänä joulua(parit kausivalot jo innostuin laittamaan...)niin kerkiää veronpalautuksista sen maksaa. Oltiin siinä jo melkein lähdössä kun bongasin kivan tv-tason ilman hintalappua ja yhtäkkiä se olikin jo auton kyydissä. Tää uusi on kokonaan puinen, vähän matalampi ja kapeampi kuin edellinen. Eikä siinä ole jalkoja, joten pöly-ja roinaongelma ratkaistu senkin osalta. Vielä kun joku ostain ton vanhan pois tieltä...